Ολοκληρώθηκε η καταβολή πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής σε όλους τους δικαιούχους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 η καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής που επλήγησαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 23 Ιουλίου στη Δημοτική Κοινότητα Βρίσας Λέσβου. Ειδικότερα, έχουν πιστωθεί 88.936,8 ευρώ σε 8 δικαιούχους. Συνολικά, διατέθηκαν 1.326.236,21 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 159 δικαιούχων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Ολοκληρώθηκε η καταβολή πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής στους πληγέντες από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στη Βρίσα Λέσβου. Ειδικότερα, σε συνέχεια της δημοσίευσης της τροποποιητικής κοινής υπουργικής απόφασης για την επέκταση του μέτρου της πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής και στους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου στα Μέγαρα, τη Βρίσα Λέσβου και τα Κρέστενα Ηλείας (Β’ 4859/14.09.2022) και του ανοίγματος της πλατφόρμας arogi.gov.gr της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων, το Υπουργείο Οικονομικών ολοκλήρωσε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου την καταβολή πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής σε όλους τους δικαιούχους πυρόπληκτους της Βρίσας. 

Συγκεκριμένα, οκτώ δικαιούχοι έλαβαν 88.936,8 ευρώ. Έτσι, με την ολοκλήρωση του συνόλου των πληρωμών πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, συνολικά 1.326.236,21 ευρώ έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 159 δικαιούχων. Υπενθυμίζεται ότι δεν κατατέθηκαν αιτήσεις πρώτης αρωγής ούτε από τα Μέγαρα ούτε από τα Κρέστενα».

Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι που έλαβαν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση και φάκελο για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση του πληγέντος κτιρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τους όρους και εντός των προθεσμιών της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών περί οριοθέτησης της πληγείσας περιοχής και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.