Χρηματοδότηση 800.000 ευρώ προς τους Δήμους Μαλεβιζίου και Σητείας για την αντιμετώπιση των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 15ης Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα, για την επιχορήγηση των Δήμων Μαλεβιζίου και Σητείας, με το συνολικό ποσό των 800.000 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της χώρας (ΑΔΑ: 6Δ2Α46ΜΤΛ6-3ΥΞ). 

Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκου, παρέχεται έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 15ης Οκτωβρίου 2022. Πιο συγκεκριμένα, οι Δήμοι Μαλεβιζίου και Σητείας χρηματοδοτούνται με 400.000 ευρώ έκαστος.

Η χρηματοδοτική στήριξη προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της Κρήτης για την αποκατάσταση ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 15ης Οκτωβρίου 2022 συνεχίζεται μέσα από νέες σχετικές αποφάσεις.