Επίσκεψη στον Έβρο για τη στήριξη της περιοχής που πλήττεται από τη μεγάλη πυρκαγιά

Την Κυριακή 27 Αυγούστου και τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφτηκε εκ νέου την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων, καθώς και με απλούς πολίτες, με αντικείμενο την υλοποίηση των μέτρων για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά.

Ειδικότερα, την Κυριακή 27 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρου Κελέτση, του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιου Στρατάκου, του Βουλευτή Έβρου κ. Χρήστου Δερμεντζόπουλου, του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, των Αντιπεριφερειαρχών της περιοχής καθώς και εκπροσώπων και στελεχών της ΠΕ Έβρου, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του ΕΛΓΑ, με αντικείμενο την αποζημίωση των πληγέντων.

Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος συμμετείχε σε διαδοχικές συσκέψεις με επιχειρηματίες και με εκπροσώπους των τοπικών και επιστημονικών παραγωγικών φορέων του Έβρου, ενώ είχε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης. Κατά τις συσκέψεις συζητήθηκαν ζητήματα για τη στήριξη και την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας την επαύριον της πυρκαγιάς, αναλύοντας τα μέτρα του πλαισίου της κρατικής αρωγής που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και υλοποίηση. Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος συμμετείχε σε κλειστή συνάντηση του κυβερνητικού κλιμακίου που επισκέφτηκε την ΠΕ Έβρου, καθώς και σε κοινή συνέντευξη τύπου για τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη, με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρου Κελέτση και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Θοδωρή Λιβάνιου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος επισκέφτηκε το δάσος Δαδιάς και πραγματοποίησε αυτοψία στον δασικό χώρο αναψυχής Κατρατζήδων που επλήγη από την πυρκαγιά, ενώ έπειτα επισκέφτηκε το Σουφλί και πραγματοποίησε σύσκεψη με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και απλούς πολίτες, με θέμα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μέτρων στήριξης και αποκατάστασης με επίκεντρο τον Δήμο Σουφλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι «επισκεφθήκαμε εκ νέου τις τελευταίες ημέρες την περιοχή του Έβρου, παράλληλα με το μεγάλο έργο που γίνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα και όλους τους εμπλεκόμενους για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς, για την εφαρμογή των μέτρων ενός ολοκληρωμένου σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της περιοχής. Μέτρα που αφορούν τη βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη στήριξη των πληγέντων, την προώθηση έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν, και έργων προστασίας των κατοίκων από τις συνέπειες της πυρκαγιάς -ήτοι αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα-, αλλά και ζητήματα που αφορούν τη μακροχρόνια και διατηρήσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Ακούσαμε, φυσικά, και τα προβλήματα και τις προτάσεις των αυτοδιοικητικών και των παραγωγικών φορέων, προκειμένου να προσαρμόσουμε ανάλογα την κυβερνητική δέσμη μέτρων. Αυτό είναι, άλλωστε, και το νέο μοντέλο αντιμετώπισης των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών, το οποίο έχει υιοθετήσει η Κυβέρνηση ήδη από την προηγούμενη θητεία της. Προχωρούμε σε στενή συνεργασία, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι οι πληγέντες θα σταθούν γρήγορα στα πόδια τους και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας».