Αυτοψία Χρ. Τριαντόπουλου σε περιοχές του Βόλου που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα

Σε διάφορα σημεία του Βόλου, ο οποίος επλήγη από ισχυρή βροχόπτωση το απόγευμα της Κυριακής 14 Αυγούστου, βρέθηκε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, πραγματοποιώντας αυτοψία και συζητώντας με πολίτες και επιχειρηματίες των οποίων οι περιουσίες επλήγησαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο πεδίο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Σήμερα το απόγευμα, ο Βόλος και συγκεκριμένες περιοχές του επλήγησαν από ακραίο καιρικό φαινόμενο και, δη, καταρρακτώδη βροχόπτωση, με μεγάλες ποσότητες νερού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα και δεκάδες πτώσεις δέντρων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν το Πυροσβεστικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου χρειάστηκε, και, φυσικά, εθελοντικές ομάδες αρωγής και διάσωσης.

Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο πεδίο, όπου επιχειρούσαν οι υπηρεσίες και οι εθελοντές, και συζητήσαμε με πολίτες και επιχειρηματίες των οποίων οι περιουσίες επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα αυτά. Σε ένα πλαίσιο, λοιπόν, συνεργασίας, και σε συνέχεια σχετικών επικοινωνιών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου, θα δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την καταγραφή, τη στήριξη και την αποκατάσταση όπου χρειάζεται».