Πληρώθηκαν οι επιχειρήσεις του ειδικού καθεστώτος στήριξης του Αρκαλοχωρίου - 183 δικαιούχοι έλαβαν 1 εκατ. ευρώ

Καταβλήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 η επιχορήγηση των επιχειρήσεων που εντάχθηκαν στο ειδικό καθεστώς στήριξης των επιχειρήσεων του Αρκαλοχωρίου. Συνολικά καταβλήθηκε ποσό 1.048.467,82 ευρώ σε 183 δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι βάσει της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι επιχειρήσεις της Δημοτικής Ενότητας του Αρκαλοχωρίου, οι οποίες υπέστησαν οικονομικές απώλειες κατά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021 που επιτάθηκαν από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, μπορούσαν κατά το διάστημα 21 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου 2022 να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ για τη χορήγηση ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης. 

Το προβλεπόμενο ποσό ενίσχυσης ανήλθε μεταξύ 3.000 και 200.000 ευρώ και υπολογίστηκε βάσει συγκεκριμένου τύπου, ο οποίος έλαβε υπόψη τη μείωση του κύκλου εργασιών κατά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021, αφαιρούμενης της επιχορήγησης που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από το σχήμα «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στο Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφέρει σχετικά: «Ένα ακόμα μέτρο για τη στήριξη των επιχειρήσεων που υπέστησαν οικονομικές απώλειες εξαιτίας του σεισμού στο Αρκαλοχώρι ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρύτερου σχεδιασμού της Κυβέρνησης για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών προέβη στην εκταμίευση της επιχορήγησης των επιχειρήσεων του Αρκαλοχωρίου που εντάχθηκαν στο ειδικό καθεστώς στήριξης. Περίπου ένα εκατ. ευρώ πιστώθηκε στους λογαριασμούς 183 δικαιούχων. Πρόκειται για ένα μέτρο επί του οποίου συνεργαστήκαμε με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο και τους επαγγελματίες της περιοχής και το οποίο είναι το τέταρτο στη σειρά σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων στο Αρκαλοχώριου, η εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα του οποίου επλήγη σημαντικά από τον σεισμό. 

Οι πληρωμές, μάλιστα, εκτελέστηκαν αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ, στις 5 Δεκεμβρίου. Ευχαριστίες στο Υπουργείο Οικονομικών για την επιτυχή και ταχεία υλοποίηση του μέτρου, συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς την εφαρμογή του σχεδίου της Κυβέρνησης για τη στήριξη και αποκατάστασης των σεισμόπληκτων περιοχών της Κρήτης».