Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής για τους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας

Με την πληρωμή των δικαιούχων που είχαν υποβάλει αίτηση για χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής κατά την τελευταία ενεργοποίηση της πλατφόρμας arogi.gov.gr τον περασμένο Αύγουστο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία πληρωμών για τους πληγέντες από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 στη Θεσσαλία. Συνολικά, 895 δικαιούχοι έλαβαν ενίσχυση ύψους 5.848.494 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση (B’ 4324/12.08.2022) προβλέφθηκε το εκ νέου άνοιγμα της πλατφόρμας κατά τον Αύγουστο, με τη διεύρυνση της περιμέτρου των δικαιούχων και τη συμπερίληψη των πληγέντων από τις Κοινότητες Ερμητσίου, Ματαράγκας και Πύργου Κιερίου της Δημοτικής Ενότητας Άρνης, την Κοινότητα Λουτρού της Δημοτικής Ενότητας Μενελαΐδας και τις Κοινότητες Σοφάδων, Αγίας Παρασκευής, Αμπέλου, Καρποχωρίου και Πασχαλίτσης της Δημοτικής Ενότητας Σοφάδων του Δήμου Σοφάδων. 
Πέρα από τις περιοχές που εντάχθηκαν στην τελευταία ΚΥΑ, στο μέτρο υπήχθησαν και οι εξής περιοχές που είχαν πληγεί από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021: 

1. Περιφέρεια Θεσσαλίας

α) Δήμος Ελασσόνας.
β) Κοινότητα Νίκης της Δημοτικής Ενότητας Αρμενίου, Κοινότητες Αγίων Αναργύρων, Βουναίνων, Κραννώνος, Κυπαρίσσου, Μικρού Βουνού της Δημοτικής Ενότητας Κραννώνος, όλη η Δημοτική Ενότητα Νίκαιας και όλη η Δημοτική Ενότητα Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ. 
γ) Κοινότητα Φαλάννης της Δημοτικής Ενότητας Γιάννουλης, όλη η Δημοτική Ενότητα Κοιλάδας, Κοινότητες 1ου, 2ου, 3ου και 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Λαρίσης της Δημοτικής Ενότητας Λαρισαίων του Δήμου Λαρισαίων. 
δ) Όλη η Δημοτική Ενότητα Αμπελώνος και όλη η Δημοτική Ενότητα Τυρνάβου του Δήμου Τυρνάβου. 
ε) Όλη η Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας και όλη η Δημοτική Ενότητα Φαρκαδόνος και όλη η Δημοτική Ενότητα Πελλιναίων του Δήμου Φαρκαδόνος.
στ) Κοινότητες Ανθηρού και Καρυάς της Δημοτικής Ενότητας Αργιθέας του Δήμου Αργιθέας. 
ζ) Κοινότητες Πύργου Ιθώμης και Χάρματος της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης, Κοινότητες Μουζακίου, Γελάνθης και Μαγουλίτσης της Δημοτικής Ενότητας Μουζακίου, όλη η Δημοτική Ενότητα Παμίσου του Δήμου Μουζακίου. 
η) Δήμος Παλαμά. 
θ) Κοινότητα Σοφάδων της Δημοτικής Ενότητας Σοφάδων του Δήμου Σοφάδων. 
ι) Κοινότητες Αγιάς, Μεγαλοβρύσου και Μεταξοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Αγιάς, Κοινότητα Ομολίου της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών, Κοινότητα Καστρίου της Δημοτικής Ενότητας Λακέρειας του Δήμου Αγιάς. 
ια). Όλη η Δημοτική Ενότητα Αμπελακίων, Κοινότητα Γόννων της Δημοτικής Ενότητας Γόννων, Κοινότητα Κρανέας της Δημοτικής Ενότητας Κάτω Ολύμπου, Κοινότητα Μακρυχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Μακρυχωρίου και όλη η Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος του Δήμου Τεμπών. 
ιβ) Κοινότητες Κρήνης, Μεγάλου Ευυδρίου, Πολυνερίου και Υπερείας της Δημοτικής Ενότητας Ενιππέα, Κοινότητα Σκοπιάς της Δημοτικής Ενότητας Ναρθακίου, Κοινότητες Αμπελείας, Ρευματιάς, Σκοτούσσης και Χαλκιάδων της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα και Κοινότητα Φαρσάλων της Δημοτικής Ενότητας Φαρσάλων του Δήμου Φαρσάλων. 
ιγ) Όλη η Δημοτική Ενότητα Τυμφαίων και Κοινότητα Αχλαδέας της Δημοτικής Ενότητας Χασίων του Δήμου Μετεώρων.
ιδ) Κοινότητες Βροντερού, Ελάτης και Πετρουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αιθήκων, Κοινότητες Γόμφων και Μουριάς της Δημοτικής Ενότητας Γόμφων, όλη η Δημοτική Ενότητα Μυροφύλλου, Κοινότητες Παραποτάμου και Πιαλείας της Δημοτικής Ενότητας Πιαλείων, Κοινότητες Βαλκάνου, Μεσοχώρας και Στουρναραιίκων της Δημοτικής Ενότητας Πινδέων, Κοινότητες Αγίου Βησσαρίωνος, Κοτρωνίου και Παλαιοκαρυάς της Δημοτικής Ενότητας Πύλης του Δήμου Πύλης. 
ιε) Δήμος Τρικκαίων. 

2. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

α) Κοινότητα Σκοτίνης της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικού Ολύμπου του Δήμου Δίου - Ολυμπίου. 
β) Κοινότητα Κατερίνης της Δημοτικής Ενότητας Κατερίνης, Κοινότητα Κορινού της Δημοτικής Ενότητας Κορινού, Κοινότητα Περιστάσεως της Δημοτικής Ενότητας Παραλίας, Κοινότητες Αγίου Δημητρίου και Μηλιάς της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας και Κοινότητα Ρητίνης της Δημοτικής Ενότητας Πιερίων του Δήμου Κατερίνης. 

3. Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

α) Δήμος Δεσκάτης της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών. 
β) Κοινότητα Αγίου Χριστοφόρου της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής, Κοινότητα Φούφα της Δημοτικής Ενότητας Μουρικίου, Κοινότητα Περδίκκα της Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαΐδας του Δήμου Εορδαίας. 
γ) Κοινότητες Μεταξά και Πλατανορρεύματος της Δημοτικής Ενότητας Σερβίων του Δήμου Σερβίων. 
4. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 
Κοινότητα Παλαιάς Γιαννιτσούς της Δημοτικής Ενότητας Μακρακώμης του Δήμου Μακρακώμης.
Διευκρινίζεται ότι όσοι πληγέντες επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση και φάκελο για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση του πληγέντος κτιρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εντός δύο (2) ετών από την εκδήλωση της θεομηνίας.