Χρηματοδότηση 650.000 ευρώ προς τους Δήμους Αρχανών-Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδας για την αντιμετώπιση ζημιών από τον σεισμό

Δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα, για την επιχορήγηση των Δήμων Αρχανών-Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδας, με το συνολικό ποσό των 650.000 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της χώρας (ΑΔΑ: 6ΜΙΜ46ΜΤΛ6-1Θ3). 

Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκου, παρέχεται νέα έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω του ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021. Πιο συγκεκριμένα: 

  1. Ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων χρηματοδοτείται με 150.000 ευρώ.
  2. Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας χρηματοδοτείται με 500.000 ευρώ για τα εξής έργα:
    • Λειτουργική ολοκλήρωση έργων-εργασιών διαμόρφωσης αναγκαίων υποδομών στους καταυλισμούς σεισμοπλήκτων (300.000 ευρώ)
    • Επισκευή δημοτικών κτιρίων που επλήγησαν από τον σεισμό (200.000 ευρώ)

Η χρηματοδοτική στήριξη προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της Κρήτης για την αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 συνεχίζεται μέσα από νέες σχετικές αποφάσεις.