Επίσκεψη στη Φωκίδα για τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού

Επίσκεψη στον Δήμο Δωρίδας Φωκίδας πραγματοποίησε την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο της προώθησης των μέτρων και παρεμβάσεων στήριξης και αποκατάστασης έπειτα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Φωκίδας κ. Γιάννη Μπούγα, συμμετείχε σε σύσκεψη με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, με θέμα την υλοποίηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης, συνάντησε τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να τα ενημερώσει για τις ενέργειες της Κυβέρνησης, ενώ πραγματοποίησε και επισκέψεις στο πεδίο.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της πρώτης αρωγής, έχει ήδη χορηγηθεί περίπου 1 εκατ. ευρώ στους πυρόπληκτους της περιοχής (πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής και επιχορήγησης επιχειρήσεων και αποζημίωση οικοσκευής). Επίσης, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει παράσχει στον Δήμο Δωρίδας έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 480.000 ευρώ για έργα πρόληψης και αποκατάστασης, ενώ θα ακολουθήσει σύντομα και νέα φάση χρηματοδότησης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε: «Σήμερα επισκέφθηκα τον Δήμο Δωρίδας στη Φωκίδα, όπου μαζί με τον Βουλευτή Γ. Μπούγα, πραγματοποιήσαμε στην έδρα του δήμου, στο Λιδωρίκι, διευρυμένη σύσκεψη με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης μετά από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, ενώ βρεθήκαμε και στο πεδίο, εστιάζοντας στα δομικά έργα που πρέπει να προωθηθούν στην περιοχή που επλήγη. Και στο ίδιο πλαίσιο στενής συνεργασίας συνεχίζουμε και την επόμενη περίοδο».